OMBÄDDAD


På Almedalsmagasinet är vi mycket väl medvetna om att du tillbringar en tredjedel av ditt liv i sängen. Därför tycker vi att endast det allra bästa är gott nog åt dig.

Vi har ett brett sortiment bestående av täcken och kuddar i silke, dun, ull och syntet. För att få en snabb genomgång av de olika materialen ber vi dig kika i faktarutan nedan.

Eller kom in till butiken​ och känn på de olika produkterna. Vår duktiga butikspersonal rådger och hjälper dig gärna i ditt val, allt för din bästa sovkomfort.

VÅRA STORLEKAR

TÄCKEN

Standard: 150 x 210 cm
Dubbel: 220 x 210 cm, 220 x 220 cm samt 230 x 220 cm

KUDDAR
Standard: 50 x 60 cm
Övriga: 50 x 70 cm, 50 x 90 cm, 30 x 40 cm, 65x90 cm

Pölkudde: 15 x 35 cm

Storlekar till barnsängar hittas under fliken BARN ►

Hefel
Värnamo Sängkläder
Norskt Dun


VILKET MATERIAL SKA JAG VÄLJA?

SILKE

Silket är naturligt temperaturreglerande vilket innebär att det svalkar när man är varm och värmer när man är kall. Våra silketäcken och kuddar är tillverkade för hand av mullbärssilke med bomulls-överdrag. Silke har tunna och blanka fibrer som stöter bort fukt och damm. Varken kvalster eller mögel trivs i silke.


DUN

Volymen och luften som samlas mellan dun och fjäder ger dunet en isolerande egen-skap samtidigt som den låter kroppen andas. Våra täcken innehåller 90 % dun och 10 % fjäder eller 70% dun och 30 % fjäder. Ju mer dun täcket innehåller desto varmare och fluffigare blir täcket.


ULL

Ull påminner mycket om silke i sina egen-skaper och lämpar sig särskilt för dig  som skiftar kroppstemperatur under natten eller är känslig mot kvalster. Ull är liksom silket temperaturreglerande och leder fukt ifrån kroppen. Ull kan vattentvättas till skill-nad mot silke som endast tål kemtvätt.


SYNTET

Lättskötta och prisvärda täcken och kuddar som passar dig som är dunallergiker men vill behålla den voluminösa känslan av dun.

Dream Silk
Höie