Tips till adventskalendern

När det börjar lacka mot jul är det många som funderar på vad man ska fylla barnens adventskalender med. Ett roligt sätt att variera kalenderns klappar är att byta de konventionella småsakerna mot aktiviteter. 

Aktiviteterna kan utlova medverkan i de decembersysslor som man kanske har planerat för ändå som att baka lussebullar, koka knäck, köpa julgran, slå in julklappar osv. Här följer ett gäng mer utförliga tips på andra aktiviteter att fylla kalendern med:

PYSSLA JULPYSSEL OCH JULGRANSPYNT. Under den här kategorin ryms massor! Du kan med fördel utlova pyssel under flera av kalenderns dagar men var tydlig med att beskriva pysslet så att inte barnen tror det är ”samma pyssel idag igen”. Idag finns många utförliga Gör-Det-Själv-instruktioner på nätet som går igenom allt ifrån hur man viker en presentpåse till hur man gör tofsar av fransar och vackra band. Sök på DIY (Do it yourself) eller ”Gör det själv” eller se mer här:
Pinterest DIY Jul. Har man inte tillgång till nätet så våga fråga hos hobbybutiker eller sybehörsaffärer – de har ofta mängder av idéer vad man kan hitta på med deras sortiment.

GE BORT EN SAGA. Låna en bok med passande julsagor eller skriv din egen julsaga. Dela upp berättelsen i lagom långa kapitel och skriv ned på vackra papper, slå ett fint band om och häng upp i kalendern.

LÄSKIG KVÄLLSPROMENAD. Bara en promenad kanske inte låter så kul men ta med ficklampa en mörk decemberkväll runt kvarteret så ska du se hur spännande det kan bli.

UTKLÄDNAD. Alla ska klä ut sig, även de vuxna. Byt garderob med varandra eller rota igenom vinden eller förrådet efter gamla hattar - låt fantasin flöda! Städa efteråt gör man givetvis tillsammans.

FAMILJEDISCO. Vardagsrummet blir disco för en kväll, kör Spotify radio med passande tema och dansa loss!

ÖNSKELISTA TILL TOMTEN. Att tillsammans göra önskelistor kan vara spännande för de små. Utmana varandra genom att rita önskningarna istället för att skriva dem. Glöm inte att skicka de färdiga önskelistorna till Tomten.

Hoppas detta kan ge lite nya idéer om kalenderns innehåll. Vill man trots allt variera aktiviteterna med småsaker för både nytta och nöje så finns det många tips på nätet om man vad kan hitta på. Ett tips om små leksaker hittade jag själv när jag letade runt. Tipset gick ut på att man kan köpa ett större presentset som man sedan delar upp på flera dagar – ett smart sätt att spara några slantar på plus att det kan bli spännande för barnen att fundera på vad som kommer härnäst om presenterna följer ett tema.

Själva har vi på Almedalsmagasinet just fyllt på butikens stora sortiment av Bukowskis gosedjur, finns i alla storlekar där de små djuren passar extra bra just till kalendern.

På bilden syns vår söta adventskalender i tyg från Nyblom & Kollén. Klassiskt julig i rött och vitt som låter de små paketen framträda. Välkommen att finna julkänslan på Almedalsmagasinet!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Johan Dahlgren » Höstnyheter!:  ”Hej Annika! Gud va fin hemsida du fixat. Jag gick in för att visa en av mina ku..”

Bloggarkiv