Indras nät

Här följer hela historien om Indras nät, ur vilken vi tog en liten del till vårt senaste nyhetsbrev. Om du inte redan prenumererar på vårt nyhetsbrev så kan du skriva upp dig som prenumerant via länken Nyhetsbrev, ny prenumerant.

"Guden Indra levde i ett strålande vackert palats i Tushitahimlen. En dag fick Indra veta att Buddha tänkte komma på besök och han började därför förbereda palatset för en sådan fin gäst. Indra samlade in hundra biljoner triljoner juveler. Det var diamanter, rubiner, safirer, ametister och alla möjliga ädla stenar han kunde finna. Sedan satte han ihop alla ädelstenarna i ett enormt regnbågsskimrande nät. Det gnistrande nätet hängdes upp i taket och väggarna i det stora palatset. 

När Buddha kom blev han fascinerad och förundrad över all denna strålglans. ”Detta nät är verkligen underbart att skåda. Precis som i verklighetens natur. I varje juvel speglas alla de andra juvelerna och i alla dom speglas speglingen i all oändlighet. Till slut är varenda enskild juvel inte bara sig själv utan alla andra juveler också, samtidigt. Precis som i verklighetens natur. Vi speglas alla i allting. I varje ögonblick finns allt som finns i världen också inom oss, samtidigt som vi finns i allt som finns i världen.” När Buddha lämnade palatset var Indra uppfylld av glädje. Han tog det gnistrande nätet och spred ut det över hela himlavalvet. Och sedan den dagen kan var och en som tittar upp mot skyn se vår fantastiska natur och förstå att vi alla är en del av allt."

Men om man inte har fri tillgång till hela himlavalvet utanför sitt fönster så kan det vara skönt att vila ögonen på en vacker gardin. Hela butiken är nu fylld med all julens glitter och stjärnglans, däribland julgardiner för alla rum. Välkommen in!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Johan Dahlgren » Höstnyheter!:  ”Hej Annika! Gud va fin hemsida du fixat. Jag gick in för att visa en av mina ku..”

Bloggarkiv